Як вибрати машинку на радіокеруванні
11037

Як вибрати машинку на радіокеруванні

Якщо хочете зробити своєму хлопцеві цікавий і корисний подарунок, виберіть для нього машинку на радіокеруванні. За допомогою радіокерованого автомобіля дитина може отримати свої перші пізнання правил дорожнього руху, відмінно провівши час із батьком, якого така іграшка теж зацікавить. Як же правильно вибрати машинку на радіоуправлінні?

 

НА ЩО ВАРТО ЗВЕРНУТИ УВАГУ

Масштаб машинки. Для дитини краще брати модель в масштабі 1/8 або 1/10. Машина тим дрібніше, чим більше цифра знаменника в дробу (1/10 менше 1/8). З більшої моделлю (наприклад, 1/5) буде не так просто грати в квартирі, мініатюрні моделі більше цікавлять колекціонерів.

 

Модель машинки. Це може бути гоночний автомобіль, що підходить для їзди по квартирі або на спеціальній трасі, іграшковий позашляховик, який в силах подолати різні перешкоди при грі на вулиці, автомодель, яка копіює відомі автомобільні бренди. Якщо ви хочете не тільки порадувати дитини, а й внести в його гру творчий елемент, виберіть будівельну або дорожню техніку. Машинку-конструктор дитина може зібрати сам або за допомогою дорослих перед тим, як запустити її в шлях. У будь-якому випадку, в цьому орієнтуйтеся на ігрові повсякденні переваги дитини.

 

Тип двигуна машинки. Існує два типи двигунів: двигун, що працює на електриці, а також двигун з використанням реальної системи внутрішнього згоряння, який робить модель схожою на реальну автомашину. Електродвигун в машинці забезпечує безшумність, простоту управління, та й коштує на порядок нижче. При його використанні не виробляються вихлопи, тому машинка зручна для ігор в закритому приміщенні. Моделі на системі внутрішнього згоряння набагато могутніше і голосніше електричних і розвивають реальну швидкість (70-80 кмч). Їх краще вибирати для дітей не молодше середнього шкільного віку і для подолань перешкод на вулиці. Вибравши таку модель, поцікавтеся, де для швидкісної іграшки купувати досить дороге паливо (метанолових суміш з додаванням 40% нітрометану і 18% масла).

 

ПОРАДА:

Для дитини краще брати радіокеровану модель в масштабі 1/8 або 1/10. З більшої моделлю (наприклад, 1/5) буде не так просто грати в квартирі, мініатюрні моделі більше зацікавлять колекціонерів.

 

Тип джерела енергії в машинці з електродвигуном. Такі двигуни можуть працювати або від звичайних батарей (зазвичай, від шести батарейок по 1,2 Вольт), заряду яких вистачає, в середньому, на 15-20 хвилин їзди, або від вбудованого акумулятора. Плюс акумулятора в тому, що його нескладно зарядити від зарядного пристрою (зазвичай воно йде в комплекті). Батарейки ж доведеться міняти досить часто, але вони дозволяють бути незалежними від мережі електроживлення.

 

Тип шасі. Шасі представлені в цих іграшках в декількох варіантах.Для досягнення великої швидкості на рівних поверхнях ідеальний шосейний (дорожній) тип шасі «Формула-1». Для їзди з подоланням перешкод вам підійдуть позашляхові типи шасі - «Баггі», «Ралі», «Траки» і «Монстр-траки». Моделі деяких виробників забезпечені можливістю трансформувати шосейну модель у позашляховик, завдяки заміні декількох елементів підвіски на необхідні для їзди по пересіченій місцевості.

 

КОРИСНО ЗНАТИ

 

Можливості керування автомобілем потрібно вибирати відповідно до віку дитини. Найпростіші радіокеровані машини можуть їздити тільки взад і вперед, маючи всього лише дві кнопки на пульті. Старшим дітям хочеться відчути себе Шумахерами, тому їх автомобіль повинен мати більш складне керування.

 

Комплектацію при покупці потрібно перевіряти обов'язково. Будь-яка машинка повинна володіти шасі, регулятором швидкості, кузовом. Для іграшки з електродвигуном в комплекті повинні йти зарядний пристрій і акумулятори. Для моделі з системою внутрішнього згоряння в упаковці повинні перебувати пляшка для заправки, паливо, чотири батарейки і пристрій для напруження свічки.

 

Клас моделі «Ready To Run» має на увазі, що все необхідне в машині зібрано і вона вже готова до старту. Інші ж моделі доведеться ще довести до розуму, а можливо, навіть докупити частину деталей.

 

Кожна машинка працює на своїй радіочастоті (вказана на упаковці - 27,40 MHZ або 35,49 MHZ). При купівлі першої іграшки на радіокеруванні це не буде грати великого значення. Але купуючи другу машинку, вибирайте модель, яка має частоту, відмінну від частоти вже наявної у вас, щоб не виникло проблем з управлінням обох.