Поради щодо вибору велосипеда
5959

Поради щодо вибору велосипеда

Їзда на велосипеді - наука, яку діти осягають з великим задоволенням. А ще велоспорт принесе величезну користь фізичному і навіть психічному здоров'ю дитини.

 

 - Вчить дитину спритності, покращує його фізичну форму.

 - Допомагає впоратися з плоскостопістю: для цього стеж, щоб малюк крутив педалі пальчиками, а не всієї стопою (звичайно, в черевиках).

 - Може вирівняти ніжки х-подібної форми: в такому випадку дитина повинна їздити на велосипеді з низьким сидінням і вмонтованою поперек рами дощечкою, яка буде змушувати його сильніше

   розставляти ніжки.

 - Вчить концентрації уваги, тому що змушує одночасно крутити педалі, рулити, дивитися на дорогу і об'їжджати перешкоди.

 - Викликає відчуття відповідальності: дитині, який їздить самостійно, доводиться рахуватися з іншими користувачами тротуару і передбачити наслідки своїх вчинків.

 - Підвищує самооцінку дитини. Дошкільник отримує величезне задоволення від думки, що він може самостійно летіти назустріч вітру.

 

ГОЛОВНІ ПОМИЛКИ ПРИ ВИБОРІ ДИТЯЧОГО ВЕЛОСИПЕДА

 

Часто батьки купують велосипед «на виріст», що робити не рекомендується. Дитині буде дуже складно їм управляти і утримувати рівновагу, що збільшує ризик падіння. Купуючи цей транспортний засіб для свого чада, деякі батьки не звертають увагу на переваги свого майбутнього байкера, не радяться з ним, що теж є помилкою. Важливо, щоб транспортний засіб подобалося йому з естетичного боку, адже їздити йому, а не вам.

 

ПОРАДИ ЩОДО ВИБОРУ ВЕЛОСИПЕДА ДЛЯ ДИТИНИ

 

Велосипед завжди був заповітною мрією кожної дитини. Крім того, що ця іграшка дуже цікава, вона ще й корисна для здоров'я - зміцнює м'язи і допомагає правильно розвиватися. Найчастіше батьки замислюються про покупку велосипеда для свого чада у віці від 10 років, коли хочуть дозволити йому відчути себе дорослим і самостійним. Головні вимоги до цього виду транспорту - безпека, надійність і зручність.

 

ЯК ВИБРАТИ ДИТЯЧИЙ ВЕЛОСИПЕД

 

Батьків цікавить питання, як правильно підібрати раму, посадку і тип велосипеда, щоб не нашкодити розвивається дитячому організму.

 

 - Вибір рами. Для того щоб підібрати оптимальну висоту рами, необхідно поставити дитину на рівну поверхню, розмістивши велосипед у нього між ніг. Висота між промежиною і рамою повинна бути не

   менше 8-10 см, що дозволить в разі аварійної ситуації зістрибнути в нього.

 - Посадка. Дуже важливим моментом є налагодження сідла по висоті. Для цього посадіть дитину на велосипед. Коли педаль знаходиться в нижньому положенні, нога повинна бути злегка зігнута в коліні.   

   Якщо у вас не так, відрегулюйте сідло належним чином. Від якості і правильної установки сідла буде залежати зручність посадки.

 - Тип велосипеда. Вибір транспорту за цим критерієм буде залежати від цілей його використання.

 

Таблиці розміру рами і коліс:

 

 

ВАЖЛИВІ НЮАНСИ ВИБОРУ ВЕЛОСИПЕДА ДЛЯ МАЛЕНЬКОГО ДИТИНИ

 

Вибираючи дитячий велосипед bmx або велосипед іншого типу, звертайте увагу на наступні моменти:

 

 - Велосипед повинен бути максимально стійким. Саме тому для дітей вибирають триколісні моделі.

 - «Налаштуйте» велосипед під дитину. Опустіть сидіння, якщо його шкарпетки ледь торкаються педалей. Підніміть кермо, якщо дитина горбиться. Змініть нахил керма, якщо він заважає колін. Таким

   чином, ви підвищите не тільки комфортність їзди для маленького велосипедиста, а й продовжите термін служби транспортного засобу.

 - Кермо не повинен прокручуватися.

 - Простота і надійність ножного гальма - запорука безпеки вашої дитини. І прослідкуйте, щоб ваше чадо вміло зупинити велосипед прокруткою педалей у зворотний бік.

 - В ручному гальмі потреби немає: у початківця велосипедиста ще занадто слабкі ручки.

 - Щоб в ланцюг не потрапила одяг, слід закрити її спеціальною металевою рамкою.

 - Легкість велосипеда - запорука зручності керування ним. Та й вам буде куди простіше переносити його туди-сюди по сходах.

 

ОСНОВНІ ТИПИ ДИТЯЧИХ ВЕЛОСИПЕДІВ

 

 - Початковий - до цього типу належать звичайні велосипеди, вони призначені для прогулянки. Для дитини 10 років вони підійдуть найкраще.

 - Любительський - цей тип створений для дітей, які не на жарт займаються їздою і планують продовжити. Якщо ви бачите, що ваше чадо вже виросло з початкового, пора купувати аматорський

   велосипед.

 - Змагальний - це транспорт, який укомплектований обладнанням високого рівня, додатковими аксесуарами і деталями. Якщо ви любите здійснювати прогулянки разом з дитиною, задумайтеся про

   покупку гірського велосипеда. Завдяки універсальній конструкції такі байки завоювали популярність у всьому світі.

 

КОРИСТЬ ВЕЛОСИПЕДА